“Het paard bekijken en behandelen als een atleet” 

Paarden zijn meesters in het compenseren van ongemakken en zullen er vaak alles aan doen om niet te laten merken dat er iets niet klopt.

Spieren passen zich aan en zetten zich vast en er kunnen signalen ontstaan zoals:

 

  • Boosheid of gevoelig bij aanraken, poetsen of aansingelen
  • Scheefheid of moeite met inbuigen
  • Niet voorwaarts willen of juist niet terug willen komen
  • Moeite met verzamelen

 

Sportmassage kan hierbij een uitkomst bieden en ervoor zorgen dat de spieren gaan ontspannen en zich weer kunnen ontwikkelen. Er komt een betere spieropbouw en weer de wil om te werken omdat er een betere bewegingsvrijheid is. Er is geen standaard behandelmethode om te masseren, het lichaam van het paard wijst de weg en vraagt om verschillende technieken. Ik werk oa met triggerpoints, de Masterson Methode, Shiatsu, Guasha, Myofacial release en Cranio sacraal technieken. Bij elke behandeling bekijk ik welke techniek zinvol is en dat kan elke keer weer anders zijn.

 

Sportmassage in combinatie met homeopathie werkt fantastisch bij (jonge) paarden om hen te helpen ontwikkelen en te ondersteunen zowel mentaal als fysiek.

 

Een massage kan dus net dat beetje verschil maken om weer verder te komen in de training en samenwerking!

 

Er hoeft geen aantoonbare aanleiding te zijn om een sportmassage te willen voor je paard, paarden vinden het heerlijk en alles wordt weer los en soepel gemaakt. In de humane wereld is het heel gewoon om een sportmassage te hebben als je fanatiek sport en als je dan bedenkt welke prestaties paarden moeten leveren zou het eigenlijk de normaalste zaak van de wereld moeten zijn.

 

Sportmassage of bodywork maakt net even het verschil in welzijn voor het paard.